Mijn naam is Maria Sauter en ik heb mijn eigen praktijk in Veenendaal waar ik werk als fluisteraar, ontwikkelingspsycholoog/coach en masseuse (Voor fluistersessies kom ik ook aan huis). Deze combinatie is organisch ontstaan doordat ik op gevoel rond de millenniumwisseling mijn studie ontwikkelingspsychologie heb gecombineerd met het leren masseren en het gaan volgen van verregaande en doorlopende mediatielessen. Ik kon toen nog niet vermoeden dat de combinatie elkaar mooi zou aanvullen om te kunnen werken vanuit een holistisch perspectief waarin lichaam, geest en ziel als met elkaar verbonden wordt gezien.

Massage is altijd deel geweest van mijn leven, omdat ik zelf ben opgegroeid met een moeder als oa masseuse en ik vind het een fijne manier om in balans te blijven of te komen. Ik hou ervan om op die manier ook voor andere mensen te zorgen. Een moment van ontspanning, veiligheid en rust te creëren, waardoor iemand bij kan komen van het alledaagse leven. De verandering in de ogen als iemand de tafel verlaat is mooi om te zien. Dus daar komt de passie voor massage vandaan. Psychologie kwam voort uit het verlangen om mensen te gaan helpen. En het fluisteren heb ik ontdekt door mijn eigen kinderen waarbij ik voelde dat ze meer hadden te vertellen dan ik in eerste instantie begreep en vanuit daar is mijn interesse voor fluisteren geboren.

In de periode van 2004 t/m 2014 heb ik mijn eigen praktijk binnenshuis opeenvolgende gehad in De Bilt, Houten en Leusden. En sinds november 2014 heb ik dus mijn praktijk in Driebergen gevestigd. Ik blijf mijzelf als professional steeds verder ontwikkeld door diverse opleidingen, doorlopende bijscholing in de vorm van meditatielessen, workshops, masterclasses, persoonlijke ontwikkeling en jarenlange ervaring. Daarnaast merk ik dat mijn moederschap van onze zoon en onze twee dochters voor mij ook een grote ondersteunende leerschool is, waardoor ik zelf ook dichtbij de praktijk sta. Vanaf de zomer van 2020 is mijn praktijk gevestigd in Veenendaal.

Mijn Perspectief
Mijn werk is mijn passie. Ik vind het geweldig om mensen te mogen ontmoeten en ze te helpen om zich beter te voelen en gelukkiger te zijn. Ik haal grote voldoening uit mijn werk als ik iemand weer ontspannen en opgeladen van de massagetafel zie komen, ouders blij zijn dat ze hun kind beter begrijpen, een overleden dierbare zijn boodschap heeft kunnen doorgeven of als iemand weer geïnspireerd is om de volgende stap te nemen in zijn of haar leven. Daarbij probeer ik mensen te behandelen zoals ik zelf behandelt wil worden; met respect, aandacht en ruimte om jezelf te zijn.

Mijn achtergrond

In mijn puberteit waren de zaadjes gepland voor mijn huidige werk: Ik “zag” meerdere malen de energieën van overleden mensen, had soms een voorspellende intuïtie, wilde graag mensen helpen en had een voorliefde voor massage. Vanaf 1999 heb ik mezelf dus ontwikkeld door middel van de universitaire opleiding Psychologie, massagecursussen, communicatietechnieken, Reiki en opeenvolgende meditatiecursussen. Sinds ik mijn praktijk in 2004 ben gestart heb ik gewerkt met mensen van alle leeftijden, diverse nationaliteiten en verschillende geaardheid. Voor mij zijn we allemaal wereldburgers en ik vind de uiteenlopendheid van ontmoetingen een echt kado.

Mijn vaardigheden

Ik vind het heel fijn dat ik een brug kan zijn, bijvoorbeeld tussen ouders en hun kind, om zo te helpen elkaar beter te begrijpen. Het is heel bijzonder om zo dichtbij mensen te mogen komen en ik ga daar ook uitermate zorgvuldig mee om. Het vertrouwen wat ik krijg is heel waardevol en daar ben ik mij zeer van bewust. Het is elke keer weer bijzonder om zo mee te komen voelen, kijken en horen naar wat er speelt.  Ik vind het bijvoorbeeld heel mooi om de wederzijdse liefde tussen ouder(s) en kind te mogen ervaren. Ik heb dus de drie verschillende takken (massage, therapie, fluisteren) binnen mijn praktijk op basis van mijn eigen interesses samengevoegd. Achteraf sluit het heel goed aan bij mijn overtuiging dat de mens als een drie-eenheid van “Body, Mind en Spirit” functioneert en de diversiteit zorgt ervoor dat mijn werk mij blijft inspireren en verwonderen.

Hieronder enkele reacties van mensen waarmee ik heb mogen werken in de loop der jaren. Voor mij allemaal dierbare ontmoetingen met bijzondere mensen.