Mijn naam is Maria Sauter en ik heb mijn eigen praktijk op het Landgoed Overhorst in Driebergen waar ik werk als fluisteraar,ontwikkelingspsycholoog/coach en masseuse. Deze combinatie is organisch ontstaan doordat ik op gevoel rond de millenniumwisseling mijn studie ontwikkelingspsychologie heb gecombineerd met het leren masseren en het gaan volgen van verregaande en doorlopende mediatielessen. Ik kon toen nog niet vermoeden dat de combinatie elkaar mooi zou aanvullen om te kunnen werken vanuit een holistisch perspectief waarin lichaam, geest en ziel als met elkaar verbonden wordt gezien.

Massage is altijd deel geweest van mijn leven, omdat ik zelf ben opgegroeid met een moeder als oa masseuse en ik vind het een fijne manier om in balans te blijven of te komen. Ik hou ervan om op die manier ook voor andere mensen te zorgen. Een moment van ontspanning, veiligheid en rust te creëren, waardoor iemand bij kan komen van het alledaagse leven. De verandering in de ogen als iemand de tafel verlaat is mooi om te zien. Dus daar komt de passie voor massage vandaan. Psychologie kwam voort uit het verlangen om mensen te gaan helpen. En het fluisteren heb ik ontdekt door mijn eigen kinderen waarbij ik voelde dat ze meer hadden te vertellen dan ik in eerste instantie begreep en vanuit daar is mijn interesse voor fluisteren geboren.

In de periode van 2004 t/m 2014 heb ik mijn eigen praktijk binnenshuis opeenvolgende gehad in De Bilt, Houten en Leusden. En sinds november 2014 heb ik dus mijn praktijk in Driebergen gevestigd. Ik blijf mijzelf als professional steeds verder ontwikkeld door diverse opleidingen, doorlopende bijscholing in de vorm van meditatielessen, workshops, masterclasses, persoonlijke ontwikkeling en jarenlange ervaring. Daarnaast merk ik dat mijn moederschap van onze zoon en onze twee dochters voor mij ook een grote ondersteunende leerschool is, waardoor ik zelf ook dichtbij de praktijk sta.

Mijn Perspectief
Mijn werk is mijn passie. Ik vind het geweldig om mensen te mogen ontmoeten en ze te helpen om zich beter te voelen en gelukkiger te zijn. Ik haal grote voldoening uit mijn werk als ik iemand weer ontspannen en opgeladen van de massagetafel zie komen, ouders blij zijn dat ze hun kind beter begrijpen, een overleden dierbare zijn boodschap heeft kunnen doorgeven of als iemand weer geïnspireerd is om de volgende stap te nemen in zijn of haar leven. Daarbij probeer ik mensen te behandelen zoals ik zelf behandelt wil worden; met respect, aandacht en ruimte om jezelf te zijn.

Mijn achtergrond

In mijn puberteit waren de zaadjes gepland voor mijn huidige werk: Ik “zag” meerdere malen de energieën van overleden mensen, had soms een voorspellende intuïtie, wilde graag mensen helpen en had een voorliefde voor massage. Vanaf 1999 heb ik mezelf dus ontwikkeld door middel van de universitaire opleiding Psychologie, massagecursussen, communicatietechnieken, Reiki en opeenvolgende meditatiecursussen. Sinds ik mijn praktijk in 2004 ben gestart heb ik gewerkt met mensen van alle leeftijden, diverse nationaliteiten en verschillende geaardheid. Voor mij zijn we allemaal wereldburgers en ik vind de uiteenlopendheid van ontmoetingen een echt kado.

Mijn vaardigheden

Ik vind het heel fijn dat ik een brug kan zijn, bijvoorbeeld tussen ouders en hun kind, om zo te helpen elkaar beter te begrijpen. Het is heel bijzonder om zo dichtbij mensen te mogen komen en ik ga daar ook uitermate zorgvuldig mee om. Het vertrouwen wat ik krijg is heel waardevol en daar ben ik mij zeer van bewust. Het is elke keer weer bijzonder om zo mee te komen voelen, kijken en horen naar wat er speelt.  Ik vind het bijvoorbeeld heel mooi om de wederzijdse liefde tussen ouder(s) en kind te mogen ervaren. Ik heb dus de drie verschillende takken (massage, therapie, fluisteren) binnen mijn praktijk op basis van mijn eigen interesses samengevoegd. Achteraf sluit het heel goed aan bij mijn overtuiging dat de mens als een drie-eenheid van “Body, Mind en Spirit” functioneert en de diversiteit zorgt ervoor dat mijn werk mij blijft inspireren en verwonderen.

Hieronder enkele reacties van mensen waarmee ik heb mogen werken in de loop der jaren. Voor mij allemaal dierbare ontmoetingen met bijzondere mensen.

Recenties

Enkele ervaringen van tevreden klanten 
"“Na een zeer snelle reactie op mijn schreeuw om hulp, was een afspraak op zeer korte termijn snel gemaakt. Op haar eerste vraag aan onze zoon kreeg ze direct een heel uitgebreid antwoord. Voor ons het teken: dit zit goed! Hij voelde zich meteen bij haar al op zijn gemak en begrepen. Het was een hele verhelderende ochtend/middag, zo intens en goed! En ook het contact na de sessie verdient een pluim! Maria is er voor onze zoon en voor ons en dat voelt fijn!”!"
- Astrid, Soest

"Maria heeft mij reeds meerdere malen fantastisch geholpen bij het begrijpen en helpen van mijn zeer gevoelige kleine mannetje! Vooral namens hem deze aanbeveling. Maria is een zeer prettig en erg toegankelijk persoon om mee te werken."
- Heidy van Ommeren-Verhoeven
"Maria is 2x bij ons geweest en beide keren was het contact erg prettig en ontspannen. Onze zoon heeft na zijn geboorte lang in het ziekenhuis gelegen en het was waardevol om te weten hoe hij dat ervaren heeft. Ook kunnen we beter omgaan met zijn angst voor mannen en dieren (nu 2 jaar later heeft hij daar geen last meer van). We dachten dat onze dochter ’s nachts trek had en daardoor waren de nachten behoorlijk pittig. Door de sessie weten we nu dat ze het ’s nachts spannend vindt en de verbinding met ons mist. Wij zijn met de adviezen van Maria aan de slag gegaan en ze slaapt na vier dagen al 6 uur achter elkaar!"
- Linda

"Onze dochter van 6 maanden sliep ’s nachts erg slecht. Alles hadden we al geprobeerd tot we van een kennis de tip kregen Maria in te schakelen. Maria kon op korte termijn langskomen en heeft ons ontzettend geholpen onze dochter beter te begrijpen. Voor ons was dit een zeer indrukwekkende en memorabele gebeurtenis. Onze dochter sliep na een paar dagen volledig door en ze is zeer tevreden nu. Ook mama is nu veel meer ontspannen. Maria ontzettend bedankt voor je hulp!"
- Familie Boerema
"Wij waren (en zijn) erg onder de indruk van de woorden die jij aan ons overbracht. Wij hoorden ons zoontje echt praten, maar dan in woorden van een ouder/groter kind. Wij zijn nu een aantal dagen consequenter en “duidelijker” tegen hem en het heeft al zijn vruchten afgeworpen. Het is zeker een eye-opener geweest om dit te horen en wij gaan er vanuit dat dit ons verder gaat helpen. Heel hartelijk dank voor je hulp."
- D & B, Vinkeveen

"Mijn ervaring met Maria heb ik als zeer positief ervaren. Het heeft mij erg geholpen en mijn kinderen ook."
- J.M., Houten
"De fluistersessie met Maria heeft ons veel informatie over onze dochters opgeleverd. Ze wist een ontspannen sfeer te creëren en zorgde ervoor dat we ons op ons gemak voelden."
- Kirsten, Houten
"Nadat de juf van school ons vroeg of onze zoon wel goed kon horen, omdat hij zo verlegen sprak en terugdeinsde voor de juf als zij hem aansprak, heb jij voor onze zoon een fluistersessie gedaan. Hier zijn we heel dankbaar voor. We hadden niet kunnen bedenken dat veel van zijn verlegenheid/terughoudendheid voortvloeide uit wat hij meegemaakt heeft in een vorig leven. Bovendien heeft het ons geholpen om beter naar hem te luisteren en hem (nog meer) aandacht en liefde te geven. Na de sessie merkte we al heel snel verschil, Hij is steeds opener geworden. Ook zijn spreken/taal gaat met sprongen vooruit. Jij schreef ons dat hij had aangegeven in de fluistersessie dat we ons geen zorgen hoefde te maken om zijn gehoor. Naderhand bleek uit de gehoortest van de KNO-arts dat hij uitstekend kan horen"
- O., Houten
"Mijn ervaring is dat ik rust ervaar, Maria geeft mij een prettig gevoel, niet afstandelijk. Mijn man heeft via haar  aan mij kenbaar gemaakt dat hij aan ons denkt, dat hij met ons meeleeft. Ik herkende hem onmiddellijk in het verhaal. Zo is hij gewoon. Op deze manier heb ik ook contact gemaakt met mijn doodgeboren dochter. Dat heeft mij goed gedaan."
- Nelli, Houten

"De fluistersessie hebben wij cadeau gekregen van vrienden. We kijken terug op een heel bijzondere en zeer aangename ochtend. Dankzij Maria hebben wij nu nog intenser contact met onze tweeling (van bijna 2 jaar). We hebben echt het gevoel met ze te hebben gecommuniceerd. Tijdens de fluistersessie zijn we heel speciale dingen te weten gekomen en zijn er ook gebeurtenissen bevestigd. Maria begeleidt de hele sessie op professionele wijze, geeft een fijn gevoel van geborgenheid en communiceert open en integer. Naast de feedback die soms emotioneel, vreugdevol en reflecterend is, is het bovendien een geweldige ervaring. We vinden het zeker voor herhaling vatbaar om zo nog meer inzicht te krijgen in de kinderen en ons gezin. We kijken er met heel veel plezier op terug en zijn echt een ervaring rijker, kortom een pracht cadeau!"
- A&B, Amsterdam